Dagens CTG gjorde bebisen skogstokig

Idag fick jag åka in på en kontroll till BB, eftersom jag börjat känna djupare och kraftigare smärta i magen (strålar även mot ryggen).

När jag kom in på BB, låg bebisen med huvudet nedåt.
När CTG-apparaten (två ultraljudsdosor) placerades på magen, började lilltjejen omedelbart röra på sig. Kaoset inne i magen blev bara värre och värre under de 45 minuterna jag låg kopplad till CTG-apparaten.
Lillans hjärtljud försvann helt och hållet ett flertal gånger under övervakningen. Hennes puls var väldigt hög.

När jag var klar med testet, kollade läkaren på bebisen med hjälp av ultraljud. Då hade den lilla jäkeln vänt sig 180 grader och låg alltså igen med huvudet uppåt!!!

Jag är i vecka 39 och tycker det är väldigt konstigt att hon fortfarande rör på sig största delen av dygnet. En förklaring kan enligt läkaren vara att jag har mycket fostervatten i livmodern.

Här är några bilder från CTG övervakningen idag:

imageimageimageimageimage

Join the discussion No Comments

 • Ewa skriver:

  Att de väntar med att sätta igång förlossningen när du är i vecka 39. Många förlossningar kommer ju igång i 39 vecka och än tidigare. Lycka till. Kram Ewa

  • Linda Lampenius skriver:

   Problemet är ju det, att förlossningen absolut INTE får komma igång naturligt, eftersom jag måste genomgå kejsarsnitt. Enda sättet, ifall
   barnet skall kunna komma ut.
   Kram, Linda

 • Ewa skriver:

  Planerade snitt görs aldrig så sent som i vecka 39 här på vårt sjukhus.
  Tycker inte det är rätt mot dig att vänta så långt fram att sätta igång förlossningen. Det går ju att göra långt tidigare. Jobbigt för dig. Lycka till och kram från Ewa.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.