Linda came into the public spotlight as a child prodigy on the violin, performing on Finnish TV numerous times in the 1970s and 1980s and being featured in Finnish newspapers, in addition to concert tours all around Europe, USA, Canada and Japan. Since the mid-1990s she has been one of the most famous celebrities in Finland.
Since 1997, Linda has been featured in numerous TV programmes all around the world. Channel 4’s documentary about her has been aired all around Europe and Japan, while the documentary by CBS’ Inside Edition was broadcast in the USA. Linda has also starred in a music special by Rai Uno, the biggest TV channel in Italy, and the concert was broadcasted in 160 countries worldwide, while her solo orchestral appearance with the BBC National Orchestra of Wales was televised in Great Britain. In 2007, Linda appeared as a violin soloist in Anúna’s Celtic Origins music special on PBS, which aired the show on over 250 TV statios across the USA.

Linda has also been featured in news programmes on ABCBBC, CNBC, CNN and Fox News Channel, including BBC Breakfast and The O’Reilly Factor, the most watched cable news show in the USA and E! Entertainment.

Linda has been featured in cover stories of The Sunday Times, Classic FM Magazine, Playboy and many others. American Elle and Details announced Linda as the ”Best Newcomer” in 1998, and she has since been featured in numerous other fashion, lifestyle and entertainment magazines, including Entertainment Weekly, Esquire, GQ, Hello!, Maxim and Vogue.

The Times has stated her to be ”the gifted Finnish classical violinist”, who is ”brilliant” and ”acclaimed by critics”, while The Sunday Times stated ”she plays like Nigel Kennedy”. Linda has also been called ”a striking Finnish blonde with impeccable musical credentials” by the Los Angeles Daily News and ”Finnish Phenom” by the New York Post. Additionally, she has been called a ”virtuoso violinist” by The Guardian and The Independent. Billed as the ”Bach Babe” in tabloids in the UK, Linda has been featured in the front page article of The Sun, while she has also been featured in such British publications as Classic CD, the Daily Mail, the Evening Standard, Q, The Daily Telegraph and The European.
Linda has competed on ”Let’s Dance” (the Swedish version of ”Dancing with the Stars”) and she’s been one of the judges on X Factor Finland.

 

SUOMALAISIA ARTIKKELEITA:

 

22.4. 2005 ILTA-SANOMAT

Linda Lampenius. Ruotsin suosituin suomalainen on Ruubenin ja Joonaksen vieraana MTV 3:lla klo 21:00

 

11.11. 2017 HELSINGIN SANOMAT / KULTTUURI

Linda Lampenius / Klassinen viulisti

Musiikki: Linda Lampenius on koko 2000-luvun ajan esiintynyt ympäri maailman.
Harvasta taiteilijasta voi sanoa, että hän on ollut esillä koko ikänsä.
Lampeniuksesta oikeastaan voi.

 

16.6.2007 ILTALEHTI quoting Göteborgs-Posten

”Hän on kieltämättä lahjakas muusikko, jolla häikäisevä tekniikka ja valtava charmi”

 

16.6.2007 ILTALEHTI

-Linda on uskomattoman taitava viulisti. Henkilönä hän on kohtelias ja ystävällinen ja suunnattoman hauska, Djudic kehuu.

”Hän on nero”
”Suurenmoinen taiteilija, jolla on käsittämätön kyky siirtää tunteensa vahvana musiikkiin”

Linda Lampenius siirtyy syksyllä työskentelemään Yhdysvaltoihin. Hän esiintyy arvostetun irlantilaisen Anuna-kuoron viulistina koko Pohjois-Amerikassa näkyvällä PBS-tv-kanavalla ja yli mannerten ulottuvalla kiertueella.

-Linda tuntui olevan täsmälleen sitä, mitä tuleva Anuna-show tarvitsee saadakseen enemmän klassista herkkyyttä esitykseen, Anuna-kuoron johtaja Michael McGlynn sanoo. McGlynn kehuu Lampeniusta rauhallisen avoimeksi ja nöyräksi taiteilijaksi, jonka suuri kokemus muokannut kovaksi ammattilaiseksi.
-Hänen soittonsa on kaunista, syvällistä ja oivaltavaa.

Jeff Franzel. Franzel kertoo ihastuneensa Lampeniuksen soittoon kuunnellessaan hänen levytyksiään. Katsellessaan Linda kuvia hän mietti, millainen diiva näin monipuolisen kauneuden ja lahjakkuuden taakse kätkeytyisi.
-Yllätyin, kun tapasin hänet maraskuussa! Linda on kuin kuka tahansa naapurintyttö. Hän on erittäin avoin, tosi ihminen, jolla on iso sielu. Hän on niin rehellinen ja luottavainen, että toivon totisesti, että häntä ei enää käytettäisi hyväksi.
Franzel kehuu, että lojaalin Lampeniuksen kanssa on ilo työskennellä. Hän ehdottomasti haluaa yhteistyön jatkuvan levytyksen jälkeenkin.
-Lindassa on karismaa ja potentiaalia vaikka millaiseen kansainväliseen uraan, Franzel väittää

Myös Steve Skinner kehuu työskentelyä vahvatahtoisen Lindan kanssa helpoksi ja mielenkiintoiseksi.
-Linda todella osaa soittaa, hän on erittäin lahjakas ja ahkerasti harjoitellut.

Cliff Goldmacher: -Minulle tärkeintä on tehdä työtä lahjakkaiden artistien kanssa. Millään muulla taiteilijan elämään liittyvillä asioilla ei ole merkitystä, Goldmacher sanoo.
-Linda on hyvin rehellinen kaikessa, mitä hän tekee. Kirjoitamme musiikkia yhdessä. Hän on lahjakas siinäkin, ja viulistina aivan ihana. Hän ymmärtää helposti, mitä toinen yrittää ilmaista, ja hän on selkeä omien tunteittensa ilmaisussa.

Laulaja Jennifer Hamady sanoo kuulevansa Lampeniuksen soitossa viulistin sielun:
-Hänen esiintymisessään on samanlaista maagisuutta kuin Stevie Wonderilla.
Hän on nero – ja kuten kuka tahansa nero, myös hän voi väärissä käsissä tuhoutua. Omien kärsimystensä kautta Linda on tullut lahjakkuudessaan yhä vahmemmaksi.
-Lindan kanssa säästyy aikaa, koska hän on niin avoin ja rehellinen, että ymmärrämme toisiamme helposti. Työskentelymme laulujen kanssa on yhtä aivomyrskyä.

Ronan Hardiman: Hardiman on Michael Flatleyn kanssa luonut legendaariset kelttiläisiin kansantansseihin ja perinteisiin koregografioihin perustuvat Celtic Tiger ja Lord of the Dance – tanssispektaakkelit.
Maestro hymähtää että fantastisen viulistin ilmaisuvoimaa ei lainkaan vähennä se, että tämä lisäksi on säteilevän kaunis nainen.
-Linda Lampenius on loistava klassinen viulisti, suurenmoinen taiteilija, jolla on käsittämätön kyky siirtää tunteensa vahvana musiikkiin. Hän on erittäin luova. Hänen kanssaan on helppo työskennellä. Lisäksi hänellä on karismaa, jollaista harvoin tapaa.

MGM:n musiikkipuolen johtaja Mike Sandoval sanoi 1998 Beverly Hills Courier – lehdelle, että Linda Bravan erittäin hyvä klassinen koulutus yhdistettynä hänen pop – uskottavuuteensa on ainutlaatuinen.

 

ILTA-SANOMAT

Linda häikäisi joulushow’ssa

Viime lauantaina Espoossa nähty Rhapsody in Rock – joulushow kiinnostaa myös Ruotsin kuningasperhettä, mutta siniveriset pääsevät katsastamaaan spektaakkelin vasta parin viikon päästä Tukholmassa.

 

22.9.1998 ILTALEHTI

Lähes 10 miljoonaa pulloa myyty
Lindasta tulossa SIIDERI – MILJONÄÄRI

 

2005 ILTA-SANOMAT

Kuningatar tulee nyt Ruotsista

1 Uusi kansanmusiikkilevysi on ollut Ruotsissa arvostelumenestys ja sinua kutsutaan viulukuningattareksi. Kumpi on tällä hetkellä enemmän kotimaasi, Suomi vai Ruotsi?
-Ruotsi (tauko)… Mutta jos joku kysyy missä muut juuret on, niin silloin vastaan Helsinki ja Lapinjärvi. Kännykässäkin mulla on Helsingin Suurkirkon kuva.

 

1999 ILTA-SANOMAT

Lindasta supertähti puolessa vuodessa.

Hän esittää levy-yhtiönsä ja pr-toimistonsa Brilliantin toimintasuunnitelmaa, joka on täynnä kiertueita, tapaamisia ja salamavalojen räiskettä.
Lindan markkinoinnista suurella rahalla vastaava Brilliant, tunnetaan Britanniassa mm. Spice Girls – yhtyeen julkisen profiilin luojana.
Lindasta ilmestyy syksyn alussa Lontoon kaksikerroksisten bussien kylkiin jättimäiset mainokset jättimäisine kuvineen, joista viulua pitelevä suomalais – taiteilija katselee Lontoon humua coolin veikeästi.
EMI:n eri puolilla maailmaa yhtä aikaa julkaisemalla klassisella levyllä on yhteensä 57 minuutin verran mm Sibeliusta, Elgaria, Bachia ja Paganinia.
Englantilaiset levykaupat ovat innostuneet Lindasta etukäteen niin paljon, että levy – yhtiö on jo saanut 12000 tilausta, kymmeniä tuhansia levyjä.

 

2003 ILTA-SANOMAT

Linda ja Markoolio valloittavat Ruotsin

Ruotsin kaikkien aikojen kalleimman revyyn tähtinä loistaa kaksi suomalaista, kun viulisti Linda Lampenius ja räppäri Markoolio pääsevät tammikuussa vauhtiin Hamburger Börsin lavalla.
Hans Marklund:
Hans ei suostu paljastamaan shown budjettia.
-Mutta sen tiedän, ettei Hamburger Börs ole ikinä ennen toteuttanut näin kallista esitystä. Eikä tällaista esitystä varten ole muuta paikkaa Ruotsissa, joten kyse on samalla koko maan kalleimmasta showesityksestä, Marklund arvioi.

(Kuvateksti) Lindalla riittää kiireitä. Marraskuussa hän lähtee esiintymään YK-joukoille Kosovoon.

 

November 2017 VUOSAARI-LEHTI

Maailmankuulu viulisti Linda Lampenius, 47, asui lapsuudessaan Vuosaaressa 16 vuotta.

Valttina monipuolisuus.

Ruotsin Kruununprinsessan Victorian juhlissakin viulua soittanut Lampenius pitää yhtenä musiikkiuransa suurimmista saavutuksista soolo – osuuttan englantilaisen säveltäjäsuuruus Sir Andrew Lloyd Webberin teoksessa ”Metal Philharmonic”. Lloyd Webber teki tuon teoksen Sydmontonin festivaaleille 1997, ja Lampenius oli sen pääosassa.
Vuosaaressa Linda Lampeniuksen voi nähdä lauantaina 11.11. , kun hän tulee Vuotaloon konsertoimaan. Ja kertomaan ruotsiksi elämästään juontaja Bettina Sågbomin vetämään Maestro och Bettina – iltaan. Vanhoilla lapsuuskulmilla esiintyminen tuntuu taiteilijasta ”erityisen ihanalta”.

 

20 December 2014 ILTALEHTI

EMI Classicsin julkaisema levy Linda Brava nousi Ison-Britannian klassisen musiikin listalla sijalle 14 ja Linda oli tuolloin Suomen eniten myyvä klassinen artisti maailmalla.
Linda on vieraillut soittajana mm Celine Dionin levyllä, esiintynyt Andrew Lloyd Webberin musikaalissa Englannissa ja soittanut maailman nimekkäimmillä areenoilla Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Hän on ollut Björn Borgin kampanjakasvona ja mallina , poseerannut Playboyn erikoisnumerossa ja vieraillut Baywatch – sarjassa.

 

10 June 2002 ILTALEHTI

Linda uhkui eilen intoa. Eikä syyttä. Hän oli juuri esiintynyt täpötäydellä Sundsvallin urheilustadionilla ja seuraavana oli vuorossa Kuningas Kaarle Kustaan isännöimä illallinen. Kuninkaan ja hänen 250 vieraan yllätykseksi suomalaisviulisti myös esiintyi illan mittaan.

 

2007 ILTALEHTI

Listakärjessä USA:ssa!

Viulisti Linda Lampenius yhdessä kelttiläistä musiikkia esittävän irlantilaisen Anuna – kuoron kanssa on noussut cd:llään Celtic Origins USA:n myydyimpien levyjen kärkeen.
Borders – ketjun maailman musiikin listalla Lindan ja Anunan cd oli heinä – elokuun vaihteessa myydyin levy. Se päihitti myynnissä muun muassa Princen uuden cd:n sekä suositun Hairsprayn.
Linda on työskennellyt viime ajat tiiviisti Anunan kanssa. Elokuussa heidän esityksistään nähdään PBS – tv –kanavalla erikoisohjelma. Kaikkiaan 220 eri tv – asemaa lähettää kuoron ja Lindan konsertista taltioinnin.
Lisäksi Anuna ja Linda ovat lähdäössä kiertueelle loppusyksystä ympäri Yhdysvaltoja.
-Linda tuntuu olevan täsmälleen sitä, mitä Anuna – show tarvitsee saadakseen enemmän klassista herkkyyttä esitykseen, Anuna – kuoron johtaja Michael McGlynn kiitteli Iltalehdessä jo alkukesästä.
McGlynn kehui Lampeniusta rauhallisen avoimeksi ja nöyräksi taiteilijaksi, jonka suuri kokemus on muokannut kovaksi ammattilaiseksi,
-Hänen soittonsa on kaunista, syvällistä ja oivaltavaa.

 

14 March 2000 ME NAISET / SPORT

-Olen hyvin onnellinen siitä miten levy – yhtiöni pitää minusta huolta. Heidän klassisella puolella ilmestyy 40 levyä vuodessa, joista 4-5 on etusijalla, eli niin sanottuja priority – levyjä. Minun klassinen levyni on yksi niistä, Linda katselee kiitollisena paikalle saapunutta EMI:n PR manageria Simon Millwardia.
-Koko alkuvuosi on mennyt Kaukoidässä ja USA:ssa. Nyt pitäisi soittaa mahdollisimman paljon konsertteja.

Soittaminen

-Rakastan soittamista! Viulu on kuin osa kehoani, se on ääneni. Musiikki vaatii temperamenttia, ja soittaessa pääsen ilmaisemaan koko tunneskaalan metsäkeijun eteerisyydestä mustalaisen voimalliseen ilmaisuun. Levyni soitinyhdistelmä piano ja viulu on hyvin paljastava sekä taitojen että tunteiden suhteen.

Menestys

Arvostettu englantilainen Classic FM – musiikkilehti kirjoittaa että Lindan soittaminen on jopa kauniimpaa kuin hänen upea ulkonäkönsä.
Myös Gramophone – lehti ylistää isossa artikkelissa levytystä. BBC:n tunnin kestävässä klassisen musiikin televisio-ohjelmassa Lindaa haastateltiin 20 minuuttia ja hänen Grieg – levytyksensä kehuttiin kautta aikojen parhaaksi.
BBC:n klassiseen musiikkiohjelmaan eivät ole aiemmin kelvanneet edes Nigel Kennedy ja Vanessa Mae. Heidän levynsä onkin julkaistu EMIN:n popmusiikkijaostossa, kun Linda puolestaan on kelpuutettu EMI Classicsiin.

 

16 June 2007   ILTALEHTI

Ruotsalainen Dalarnas Tidningar arvioi 22.3.2004 Lampeniusksen esiintymistä:

”Hän (Lampenius) hurmaa korvat läsnäolollaan ja noidutulla viulullaan, ja kun hän lopettaa, suosionosoituksista ei tahdo tulla loppua. Hän saa musiikillisella sekauinnillaan katsomon nostalgiseen kaihoon”

Neljä kuukautta myöhemmin Dalarnas Tidning kirjoitti Dalhallassa olleesta skandinaavisesta konsertista jutun, jonka otsikko oli: ”Suomi oli huipennus”
”Hänen (Lampenius) ohjelmistonsa on hyvin monipuolinen, kaikkea klassisista ohjelmanumeroista ruotsalaisen ja suomalaisen kansanmusiikin kautta musikaalinumeroihin ja lopulta poljennalliseen unkarilaiseen tanssiin. Kaikkea tätä ryydittää leikkisä ironia ja keskeytymätön flirtti niin yleisön kuin orkesterin kanssa”

Lampenius on esiintynyt Ruotsissa lukuisten taiteilijoiden kanssa, eniten ruotsalaisten rakastaman Kalle Moraeuksen kanssa. Yhdessä he ovat kiertäneet konserttisaleja ja täyttäneet jääkiekko- ja urheiluhalleja ympäri Ruotsia.
Linda Lampenius on esiintynyt Kruununprinsessa Victorian syntymäpäivillä. Hän on soittanut kahdesti Kaarle XVI Kustaalle, ja hän esiintyy toistuvasti kuningasperheen ystävien yksityisjuhlissa kuten miljardööri Louise Lundbergin ja hänen puolisonsa Johan Insulander Lindhin häissä. Hän on soittanut Monacon edesmenneelle Ruhtinaalle Rainierille sekä Prinssi Albertille ja monille muille euroopan silmäätekeville.
Ellei Lampenius olisi arvostettu artisti Ruotsissa, häntä tuskin olisi valittu Ruotsin Filmi–instituutin juhlien pääesiintyjäksi Cannesin elokuvajuhlilla viime toukokuussa. Ruotsin Filmi-instituutin lehdistöpäällikkö Jan Göransson sanoo instituutin halunneen estradilleen lahjakkaan viulistin, vaalean pohjoismaisen satuprinsessan:
-Linda Lampeniuksen veroista ei ole Ruotsissa eikä koko Pohjoismaissa.
Göransson muistuttaa, että harva skandinaavinäyttelijäkään on päässyt amerikkalaisiin tv-sarjoihin. Lampenius pääsi Baywatchiin, ja miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat nähneet hänet. Se ei ole pikkujuttu.

(Kuvateksti): Linda Lampenius (auringonkukkakimppu kädessä) on Ruotsin kuninkaallisten ja heidän seurapiiriensä lemmikki.

(Kuvateksti): -Kun elää musiikin maailmassa, ei ajattele mitään muuta. Klassisena muusikkona olen aina halunnut pystyä yhä parempaan.