Classic FM Magazine
”Linda Brava, Finland’s violin sensation”

The Times
”Brilliant! Acclaimed by critics”

The Times
”The gifted Finnish classical violinist”

New York Post
”Finnish Phenom”

The Sunday Times
”She plays like Nigel Kennedy”

The Sun
”Vanessa Mae, Linda does”

Daily Record
”Just when interest in violin music was toning down along comes Linda Lampenius – the fiddling Finn has taken a major bow – she is already a sensation with her version of Bach’s Toccata and Fugue”

Los Angeles Daily News
”A striking Finnish blonde with impeccable musical credentials”

American Record Guide
”Her interpretations are all very sensible and well paced. Indeed, from the standpoint of structural clarity, this is one of the better Grieg Sonatas I’ve heard

Daily Mirror
”Pammi lookalike’s great on her Bach” 

Composer and critic Paul Turok of Turok’s Choice
”The high point of her fine recital disc with pianist John Lenehan is a strong reading of Grieg’s Sonata”

Classic FM Magazine
”Linda Brava, Finland’s violin sensation, plays with a pleasant, honeyed tone – making the most of her golden-voiced 1781 Gagliano violin – and an unaffected grace that will surely win her many friends”

Svenska Dagbladet
”She captivated the audience at the Ulriksdal Palace park with passion – The harmonics, the left- and right-hand pizzicato, the ardour in tone, the double stops – it was all there”

Dalarnas tidningar
”She has been described as a super violinist with Playboy attraction. When Linda Lampenius takes the stage in light blue coverings it is completely without prima donna behaviour. With total stage presence and a bewitched violin she enchants the ears already from the start and there seems to be no end to the applause after the entrance performance”

Göteborgs-Posten
”Her music potpourri became a display in virtuoso violin playing”
”She is undeniably a gifted musician with dazzling technique and a big amount of charm”

The Guardian
Virtuoso violinist

The Independent
Virtuoso violinist

Lajos Garam, Doctor of Music and former head of the Department of Soloists at the Sibelius Academy:
”She is a sensitive artistic type and very skillful and experienced as a musician. Her playing is high-quality and full-blooded”

Conductor Atso Almila:
”It was self-evident that she was going to be one of the most notable Finnish violinists”.

Violinist and professor Päivyt Meller :
”Linda is multiply gifted. She has lots of capability of expression, strength, and artistry, and her playing is technically on quite a high level”

Violinist, professor and conductor Ari Angervo:
”Linda just wanted to learn to play as well as possible, to go as deep as possible into music. To my mind she has succeeded in that. Linda is top talented as a violinist”

Professor Mauricio Fuks:
”She has a talent for learning and absorbing new things very quickly. – Linda is very talented and takes her playing seriously. – I am very happy getting to work with a person this sweet. We have been working daily and her playing keeps improving all the time. I would describe Linda as a natural talent, who is at home with the violin”.

Executive vice president of MGM Michael Sandoval:
”Classically, she is very well educated and her pop appeal is very unique”

SUOMALAISIA ARTIKKELEITA

 

22.4. 2005 ILTA-SANOMAT

Linda Lampenius. Ruotsin suosituin suomalainen on Ruubenin ja Joonaksen vieraana MTV 3:lla klo 21:00

 

11.11. 2017 HELSINGIN SANOMAT / KULTTUURI

Linda Lampenius, Klassinen viulisti

Musiikki: Linda Lampenius on koko 2000-luvun ajan esiintynyt ympäri maailman.

Harvasta taiteilijasta voi sanoa, että hän on ollut esillä koko ikänsä.

Lampeniuksesta oikeastaan voi.

 

16.6.2007  ILTALEHTI quoting Göteborgs-Posten

”Hän on kieltämättä lahjakas muusikko, jolla häikäisevä tekniikka ja valtava charmi”

 

16.6.2007 ILTALEHTI

-Linda on uskomattoman taitava viulisti. Henkilönä hän on kohtelias ja ystävällinen ja suunnattoman hauska, Djudic kehuu.

”Hän on nero”

”Suurenmoinen taiteilija, jolla on käsittämätön kyky siirtää tunteensa vahvana musiikkiin”

Linda Lampenius siirtyy syksyllä työskentelemään Yhdysvaltoihin. Hän esiintyy arvostetun irlantilaisen Anuna-kuoron viulistina koko Pohjois-Amerikassa näkyvällä PBS-tv-kanavalla ja yli mannerten ulottuvalla kiertueella.

-Linda tuntuiolevan täsmälleen sitä, mitä tuleva Anuna-show tarvitsee saadakseen enemmän klassista herkkyyttä esitykseen, Anuna-kuoron johtaja Michael McGlynn sanoo. McGlynn kehuu Lampeniusta rauhallisen avoimeksi ja nöyräksi taiteilijaksi, jonka suuri kokemus muokannut kovaksi ammattilaiseksi.

-Hänen soittonsa on kaunista, syvällistä ja oivaltavaa.

Jeff Franzel. Franzel kertoo ihastuneensa Lampeniuksen soittoon kuunnellessaan hänen levytyksiään. Katsellessaan Linda kuvia hän mietti, millainen diiva näin monipuolisen kauneuden ja lahjakkuuden taakse kätkeytyisi.

-Yllätyin, kun tapasin hänet maraskuussa! Linda on kuin kuka tahansa naapurintyttö. Hän on erittäin avoin, tosi ihminen, jolla on iso sielu. Hän on niin rehellinen ja luottavainen, että toivon totisesti, että häntä ei enää käytettäisi hyväksi.

Franzel kehuu, että lojaalin Lampeniuksen kanssa on ilo työskennellä. Hän ehdottomasti haluaa yhteistyön jatkuvan levytyksen jälkeenkin.

-Lindassa on karismaa ja potentiaalia vaikka millaiseen kansainväliseen uraan, Franzel väittää.

Myös Steve Skinner kehuu työskentelyä vahvatahtoisen Lindan kanssa helpoksi ja mielenkiintoiseksi.

-Linda todella osaa soittaa, hän on erittäin lahjakas ja ahkerasti harjoitellut.

Cliff Goldmacher: -Minulle tärkeintä on tehdä työtä lahjakkaiden artistien kanssa. Millään muulla taiteilijan elämään liittyvillä asioilla ei ole merkitystä, Goldmacher sanoo.

-Linda on hyvin rehellinen kaikessa, mitä hän tekee. Kirjoitamme musiikkia yhdessä. Hän on lahjakas siinäkin, ja viulistina aivan ihana. Hän ymmärtää helposti, mitä toinen yrittää ilmaista, ja hän on selkeä omien tunteittensa ilmaisussa.

Laulaja Jennifer Hamady sanoo kuulevansa Lampeniuksen soitossa viulistin sielun:

-Hänen esiintymisessään on samanlaista maagisuutta kuin Stevie Wonderilla.

Hän on nero – ja kuten kuka tahansa nero, myös hän voi väärissä käsissä tuhoutua. Omien kärsimystensä kautta Linda on tullut lahjakkuudessaan yhä vahmemmaksi.

-Lindan kanssa säästyy aikaa, koska hän on niin avoin ja rehellinen, että ymmärrämme toisiamme helposti. Työskentelymme laulujen kanssa on yhtä aivomyrskyä.

Ronan Hardiman: Hardiman on Michael Flatleyn kanssa luonut legendaariset kelttiläisiin kansantansseihin ja perinteisiin koregografioihin perustuvat Celtic Tiger ja Lord of the Dance – tanssispektaakkelit.

Maestro hymähtää että fantastisen viulistin ilmaisuvoimaa ei lainkaan vähennä se, että tämä lisäksi on säteilevän kaunis nainen.

-Linda Lampenius on loistava klassinen viulisti, suurenmoinen taiteilija, jolla on käsittämätön kyky siirtää tunteensa vahvana musiikkiin. Hän on erittäin luova. Hänen kanssaan on helppo työskennellä. Lisäksi hänellä on karismaa, jollaista harvoin tapaa.

MGM:n musiikkipuolen johtaja Mike Sandoval sanoi 1998 Beverly Hills Courier – lehdelle, että Linda Bravan erittäin hyvä klassinen koulutus yhdistettynä hänen pop – uskottavuuteensa on ainutlaatuinen:

-Linda Bravalla on mahdollisuus todelliseksi kansainväliseksi tähdeksi.

 

ILTA-SANOMAT

Linda häikäisi joulushow’ssa

Viime lauantaina Espoossa nähty Rhapsody in Rock – joulushow kiinnostaa myös Ruotsin kuningasperhettä, mutta siniveriset pääsevät katsastamaaan spektaakkelin vasta parin viikon päästä Tukholmassa.

 

22.9.1998  ILTALEHTI

Lähes 10 miljoonaa pulloa myyty

Lindasta tulossa SIIDERI – MILJONÄÄRI

 

2005 ILTA-SANOMAT

Kuningatar tulee nyt Ruotsista

1 Uusi kansanmusiikkilevysi on ollut Ruotsissa arvostelumenestys ja sinua kutsutaan viulukuningattareksi. Kumpi on tällä hetkellä enemmän kotimaasi, Suomi vai Ruotsi?

-Ruotsi (tauko). Mutta jos joku kysyy missä muut juuret on, niin silloin vastaan Helsinki ja Lapinjärvi. Kännykässäkin mulla on Helsingin Suurkirkon kuva.

 

1999 ILTA-SANOMAT

Lindasta supertähti puolessa vuodessa.

Hän esittää levy-yhtiönsä ja pr-toimistonsa Brilliantin toimintasuunnitelmaa,  joka on täynnä kiertueita, tapaamisia ja salamavalojen räiskettä.

Lindan markkinoinnista suurella rahalla vastaava Brilliant, tunnetaan Britanniassa mm. Spice Girls – yhtyeen julkisen profiilin luojana.

Lindasta ilmestyy syksyn alussa Lontoon kaksikerroksisten bussien kylkiin jättimäiset mainokset jättimäisine kuvineen, joista viulua pitelevä suomalais – taiteilija katselee Lontoon humua coolin veikeästi.

EMI:n eri puolilla maailmaa yhtä aikaa julkaisemalla klassisella levyllä on yhteensä 57 minuutin verran mm Sibeliusta, Elgaria, Bachia ja Paganinia.

Englantilaiset levykaupat ovat innostuneet Lindasta etukäteen niin paljon, että levy – yhtiö on jo saanut 12000 tilausta, kymmeniä tuhansia levyjä.

 

2003  ILTA-SANOMAT

Linda ja Markoolio valloittavat Ruotsin

Ruotsin kaikkien aikojen kalleimman revyyn tähtinä loistaa kaksi suomalaista, kun viulisti Linda Lampenius ja räppäri Markoolio pääsevät tammikuussa vauhtiin Hamburger Börsin lavalla.

Hans Marklund:

Hans ei suostu paljastamaan shown budjettia.

-Mutta sen tiedän, ettei Hamburger Börs ole ikinä ennen toteuttanut näin kallista esitystä. Eikä tällaista esitystä varten ole muuta paikkaa Ruotsissa, joten kyse on samalla koko maan kalleimmasta showesityksestä, Marklund arvioi.

Lindalla riittää kiireitä. Marraskuussa hän lähtee esiintymään YK-joukoille Kosovoon.

 

November 2017  VUOSAARI-LEHTI

Maailmankuulu viulisti Linda Lampenius, 47, asui lapsuudessaan Vuosaaressa 16 vuotta.

Valttina monipuolisuus

Ruotsin Kruununprinsessan Victorian juhlissakin viulua soittanut Lampenius pitää yhtenä musiikkiuransa suurimmista saavutuksista soolo – osuuttan englantilaisen säveltäjäsuuruus Sir Andrew Lloyd Webberin teoksessa ”Metal Philharmonic”. Lloyd Webber teki tuon teoksen Sydmontonin festivaaleille 1997, ja Lampenius oli sen pääosassa.

Vuosaaressa Linda Lampeniuksen voi nähdä lauantaina 11.11. , kun hän tulee Vuotaloon konsertoimaan. Ja kertomaan ruotsiksi elämästään juontaja Bettina Sågbomin vetämään Maestro och Bettina – iltaan. Vanhoilla lapsuuskulmilla esiintyminen tuntuu taiteilijasta ”erityisen ihanalta”.

 

20 December 2014  ILTALEHTI

EMI Classicsin julkaisema levy Linda Brava nousi Ison-Britannian klassisen musiikin listalla sijalle 14 ja Linda oli tuolloin Suomen eniten myyvä klassinen artisti maailmalla.

Linda on vieraillut soittajana mm Celine Dionin levyllä, esiintynyt Andrew Lloyd Webberin musikaalissa Englannissa ja soittanut maailman nimekkäimmillä areenoilla Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Hän on ollut Björn Borgin kampanjakasvona ja mallina , poseerannut Playboyn erikoisnumerossa ja vieraillut Baywatch – sarjassa.

 

10 June 2002  ILTALEHTI

Linda uhkui eilen intoa. Eikä syyttä. Hän oli juuri esiintynyt täpötäydellä Sundsvallin urheilustadionilla ja seuraavana oli vuorossa Kuningas Kaarle Kustaan isännöimä illallinen. Kuninkaan ja häne 250 vieraan yllätykseksi suomalaisviulisti myös esiintyi illan mittaan.

 

2007 ILTALEHTI

Listakärjessä USA:ssa!

Viulisti Linda Lampenius yhdessä kelttiläistä musiikkia esittävän irlantilaisen Anuna – kuoron kanssa on noussut cd:llään Celtic Origins USA:n myydyimpien levyjen kärkeen.

Borders – ketjun maailman musiikin listalla Lindan ja Anunan cd oli heinä – elokuun vaihteessa myydyin levy. Se päihitti myynnissä muun muassa Princen uuden cd:n sekä suositun Hairsprayn.

Linda on työskennellyt viime ajat tiiviisti Anunan kanssa. Elokuussa heidän esityksistään nähdään PBS – tv –kanavalla erikoisohjelma. Kaikkiaan 220 eri tv – asemaa lähettää kuoron ja Lindan konsertista taltioinnin.

Lisäksi Anuna ja Linda ovat lähdäössä kiertueelle loppusyksystä ympäri Yhdysvaltoja.

-Linda tuntuu olevan täsmälleen sitä, mitä Anuna – show tarvitsee saadakseen enemmän klassista herkkyyttä esitykseen, Anuna – kuoron johtaja Michael McGlynn kiitteli Iltalehdessä jo alkukesästä.

McGlynn kehui Lampeniusta rauhallisen avoimeksi ja nöyräksi taiteilijaksi, jonka suuri kokemus on muokannut kovaksi ammattilaiseksi,

-Hänen soittonsa on kaunista, syvällistä ja oivaltavaa.

Linda on saanut palautetta soitostaan ympäri maailmaa. Hänen omille sivuilleen on tulvinut kommentteja myös muilta artisteila.

Menestyjä

Linda Lampenius työskentelee irlantilaisen Anuna – kuoron kanssa USA:ssa.

 

  1. March 2000   ME NAISET / SPORT

-Olen hyvin onnellinen siitä miten levy – yhtiöni pitää minusta huolta. Heidän klassisella puolella ilmestyy 40 levyä vuodessa, joista 4-5 on etusijalla, eli niin sanottuja priority – levyjä. Minun klassinen levyni on yksi niistä, Linda katselee kiitollisena paikalle saapunutta EMI:n PR manageria Simon Millwardia.

-Koko alkuvuosi on mennyt Kaukoidässä ja USA:ssa. Nyt pitäisi soittaa mahdollisimman paljon konsertteja.

 

  1. March 2000   ME NAISET / SPORT

Soittaminen

-Rakastan soittamista! Viulu on kuin osa kehoani, se on ääneni. Musiikki vaatii temperamenttia, ja soittaessa pääsen ilmaisemaan koko tunneskaalan metsäkeijun eteerisyydestä mustalaisen voimalliseen ilmaisuun. Levyni soitinyhdistelmä piano ja viulu on hyvin paljastava sekä taitojen että tunteiden suhteen.

Menestys

Arvostettu englantilainen Classic FM – musiikkilehti kirjoittaa että Lindan soittaminen on jopa kauniimpaa kuin hänen upea ulkonäkönsä.

Myös Gramophone  – lehti ylistää isossa artikkelissa levytystä. BBC:n tunnin kestävässä klassisen musiikin televisio-ohjelmassa Lindaa haastateltiin 20 minuuttia ja hänen Grieg – levytyksensä kehuttiin kautta aikojen parhaaksi.

BBC:n klassiseen musiikkiohjelmaan eivät ole aiemmin kelvanneet edes Nigel Kennedy ja Vanessa Mae. Heidän levynsä onkin julkaistu EMIN:n popmusiikkijaostossa, kun Linda puolestaan on kelpuutettu EMI Classicsiin.

 

16 June 2007   ILTALEHTI

Ruotsalainen Dalarnas Tidningar arvioi 22.3.2004 Lampeniusksen esiintymistä:

”Hän (Lampenius) hurmaa korvat läsnäolollaan ja noidutulla viulullaan, ja kun hän lopettaa, suosionosoituksista ei tahdo tulla loppua. Hän saa musiikillisella sekauinnillaan katsomon nostalgiseen kaihoon”

Neljä kuukautta myöhemmin Dalarnas Tidning kirjoitti Dalhallassa olleesta skandinaavisesta konsertista jutun, jonka otsikko oli: ”Suomi oli huipennus”

”Hänen (Lampenius) ohjelmistonsa on hyvin monipuolinen, kaikkea klassisista ohjelmanumeroista ruotsalaisen ja suomalaisen kansanmusiikin kautta musikaalinumeroihin ja lopulta poljennalliseen unkarilaiseen tanssiin. Kaikkea tätä ryydittää leikkisä ironia ja keskeytymätön flirtti niin yleisön kuin orkesterin kanssa”

Lampenius on esiintynyt Ruotsissa lukuisten taiteilijoiden kanssa, eniten ruotsalaisten rakastaman Kalle Moraeuksen kanssa. Yhdessä he ovat kiertäneet konserttisaleja ja täyttäneet jääkiekko- ja urheiluhalleja ympäri Ruotsia.

Linda Lampenius on esiintynyt Kruununprinsessa Victorian syntymäpäivillä. Hän on soittanut kahdesti Kaarle XVI Kustaalle, ja hän esiintyy toistuvasti kuningasperheen ystävien yksityisjuhlissa kuten miljardööri Louise Lundbergin ja hänen puolisonsa Johan Insulander Lindhin häissä. Hän on soittanutMonacon edesmenneelle Ruhtinaalle Rainierille sekä Prinssi Albertille ja monille muille euroopan silmäätekeville.

Ellei Lampenius olisi arvostettu artisti Ruotsissa, häntä tuskin olisi valittu Ruotsin Filmi–instituutin juhlien pääesiintyjäksi Cannesin elokuvajuhlilla viime toukokuussa. Ruotsin Filmi-instituutin lehdistöpäällikkö Jan Göransson sanoo instituutin halunneen estradilleen lahjakkaan viulistin, vaalean pohjoismaisen satuprinsessan:

-Linda Lampeniuksen veroista ei ole Ruotsissa eikä koko Pohjoismaissa.

Göransson muistuttaa, että harva skandinaavinäyttelijäkään on päässyt amerikkalaisiin tv-sarjoihin. Lampenius pääsi Baywatchiin, ja miljoonat ihmiset ympäri maailmaa ovat nähneet hänet. Se ei ole pikkujuttu.

(Kuvateksti): Linda Lampenius (auringonkukkakimppu kädessä) on Ruotsin kuninkaallisten ja heidän seurapiiriensä lemmikki.

(Kuvateksti): -Kun elää musiikin maailmassa, ei ajattele mitään muuta. Klassisena muusikkona olen aina halunnut pystyä yhä parempaan.