Hjälp mig hitta ekologisk blond hårfärg!

By september 27, 2012Ekologisk, Hår

God morgon! 🙂

Jag skulle behöva goda råd gällande hårfärg. Jag är blond naturligt, men sedan jag fick Olivia, har håret blivit ”mörkblont”. Ögonbrynen och fransarna förblev dock väldigt blonda…konstigt…

 

Nu när jag är gravid är jag extra känslig för allt möjligt. Under graviditeten har frisörer färgat mitt hår med Wella och Matrix. Båda gångerna fick jag ”brännskador” i hårbotten. Wella färgen blandas ju med väteperoxid, så jag förstår att det kan bränna huden. Matrix nya Ultrablond serie skall däremot vara vårdande för blont hår och innehåller inte väteperoxid. Men jag reagerade precis likadant när mitt hår färgades med Matrix. En frisör som jobbar med Matrix berättade då för mig att just den serien inte passar dem som har pollenallergi…jag är en av dem!

 

Jag har provat några naturliga/ekologiska färger tidigare, men min hår har blivit gult, grönt eller rött av de färgerna. Kan ni tipsa mig om en färg som verkligen funkar för att ge en ren blond färg och som passar en allergiker?

 

Önskar er en fin dag!

 

Kram,Linda

Join the discussion No Comments

  • SIf skriver:

    Hej Linda!
    Jag håller också på och letar efter ekologisk hårfärg. Jag tänker att det är bäst att inte utsätta fostret för de kemikalier som finns i andra hårfärger. Har förstått att höga halter kan uppmätas i bl.a. urin i flera dagar efter färgning, eftersom ämnena tas upp i hårbottnen…ja, kanske via invandring oxå…. Man vet alldeles för lite om framtida risker för barnet. Frisörer får oftare barn med t.ex allergiska besvär. Jag gör en ny insändare här när jag hittar något… Må gott!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.