Lena Mellins artikel i Aftonbladet ang betyg i fyran är skrämmande!

Lena tycks leva i en fantasivärld.

Tror hon faktiskt att dagens unga i Sverige är mer allmänbildade än hon? Tror hon att dagens unga lär sig mer i skolan än hon gjorde? Har Lena läst tonåringars bloggar? Vad skriver de om? Vad intresserar dem? Framför allt…kan de skriva???

Jag läste för att par år sedan i en tidning (under en flygresa) om en intressant undersökning. Man jämförde kunskaperna i historia, matematik och språk bland tonåringar i olika länder. Finland kom på plats nummer 2. Sverige kom på plats nummer 17!!!

Hur kan Aftonbladet även skriva att barnen (några 10-åringar)  inte själva vill ha vitsord? Det är ju självklart att 10-åriga barn svarar att de vill slippa vitsord. Då behöver de inte läsa läxor. De behöver inte jobba för att komma någon vart. Men vad förväntar man sig som svar av ett barn? Klart att de vill komma undan så lätt som möjligt och istället ”hänga med polarna”. Det man inte förstår i den åldern är att man skjuter sig själv i foten.

Det är synd att Lena får så mycket plats i tidningen med en så idiotisk åsikt som den hon presenterar i artikeln.

Olivia skall börja skolan om 3 år. Jag hoppas att det händer något radikalt inom den svenska skolan innan dess…

Jag säger: Hurra för Jan Björklund!

Här är den idiotiska artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article15691719.ab

 

Join the discussion No Comments

 • Madeleine skriver:

  Hej!
  En fråga som inte hör till blogginlägget. Jag undrar vilket läppstift du har när du är hos Malou idag? Det var en jätte fin färg. Märke och färg 🙂

 • Ida skriver:

  Bra skrivet! Håller med dig till fullo! Jag är själv född och uppväxt på Åland och har hela min skolgång haft betyg (eller omdöme som det hette de första åren). Jag anser att betyg absolut inte är något negativt, det är motiverande och man får en anledning att plugga och sen så får man varje år veta hur man ligger till och blir varse ifall man håller på och halkar efter i något ämne.
  Nu får säkert svenska barn någon sorts utvärdering eller utvecklingssamtal där de får lite indikationer om hur de ligger till i olika ämnen, men jag tror ändå att betyg gör mer nytta än skada!

 • Madeleine skriver:

  Hej! Det sändes i går, ni pratade om att läsa böcker för barn och Katrin Zytomierska var med. Du hade svarta kläder på dig 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.