SKANDAL! Barn i Sverige får Valium, sömntabletter och antidepressiva mediciner

SKANDAL: ”Även lugnande medel, som valium, ökar. 2011 fick 12000 barn och unga lugnande medel. Av dessa var knappt 3500 i förskoleålder och 880 stycken spädbarn” (SvD) SJUKT!

Hur kan detta vara möjligt????

Jag är uppvuxen med en mamma, som fick sömntabletter av sin läkare när hon var ca 25-30. Det ledde till fruktansvärt missbruk, som varit nära att kosta min mamma livet flera gånger.
Jag blev så påverkad av hennes missbruk, att det ledde till ätstörningar hos mig.

Jag har varit förbannad för att mamma hade fått lugnande tabletter så tidigt i livet. Jag tyckte 25-30 år var TIDIGT!
Hur FAAAN tänker läkare…och framför allt FÖRÄLDRAR…som ger detta gift åt sina barn????!!!!????

LÄS ARTIKELN!!!!!!!!!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/barnens-pillerkarta-ritas-om_7806908.svd

 

 

Join the discussion 6 Comments

 • Chris Hilli skriver:

  Ingenting förvånar mig längre. Många föräldrar har inte tid eller ork med sina barn och då är det kanske bäst att se till att dom ”lugnar” ner sig. Sen kanske dom stökar i skolan, skolan har inte resurser att ta hand om varje stökande unge. Som sagt det förvånar mig inte alls.

 • Paula skriver:

  Lite mer info kanske vore på sin plats? SvDs artikeln är bara ren och skär skrämselpropaganda.
  http://somnforbarn.wordpress.com/2013/01/09/skramselpropaganda-i-svd-om-barn-och-medicier/

 • Anette skriver:

  Usch låter verkligen horribelt!! Men som sagt, det finns många föräldrar som inte orkar med sina barn :(.

 • Sara Gyllander skriver:

  Min minsta dotter får melatonin till natten sedan ca 1 år tillbaka då hon har svårt att komma till ro pga sin ADHD-diagnos. Jag ger henne INTE detta för att jag inte orkar eller har tid med henne…utan för att hon ska få sova ”sina” timmar och orka med skolan dagen efter.

 • Martin skriver:

  Din mor hade ju också ett ansvar med sina tabletter, eller? Har du tänkt på att barn och unga som tar tabletterna kanske är i stort behov av dom? tex barn med ptsd efter sexuella övergrepp och svår misshandel, depressioner etc eller du tror att dom får det för att dom vill vara häftigast på skolan? Jag fick antidepressiv medicin när min far gick bort när jag var 13 och dom har hjälpt mig som fan under den tuffa tiden efter det!

  • Linda Lampenius skriver:

   Martin, det är självklart att man skall kunna ge medicin i de fallen du nämner (sexuella övergrepp, närståendes död, missahandel), men du kan inte påstå att ALLA barn/unga som får mediciner, skulle höra till dem som drabbats så allvarligt. Man säger ju även ofta att det enda som hjälper mot bulimi och anorexi, vore s.k. lyckopiller, eftersom de drabbade är deprimerade. Bullshit säger jag. Jag var sjuk i 23 år och hade inte kunnat bli frisk på riktigt, ifall jag tagit till tabletter.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.