Hur får jag hornhinnan att läka snabbare?

By 2013-07-16Hälsa

För ett år sedan fick jag Olivias hand/nagel i ögat.
Fick ett sår på vänster hornhinna.

Såret har läkt dåligt och för ett par månader sedan fick jag veta att det även bildats ärr på vissa ställen längs med såret. Problemet är att ögat blir torrt under natten (vätska utsöndras intre på samma sätt då ögat är stängt som under dagtid). Så gott som varje gång jag vaknat och öppnat ögonen, har såret rivits upp igen, eftersom ögonlocket fastnat i såret/ärret under natten.

Jag har ätit två kurer med omega7 / havtorn. Har inte hjälpt.

Blev tvungen att genomgå laseroperation på tisdag, förra veckan. Den skadade delen av hornhinnan avlägsnades. Smärtan var outhärdlig i 3 dygn. Inte ens de starkaste smärtlindrande medicinerna hjälpte. Efteråt kom huvudvärken.

Just nu ser jag suddigt med vänster öga. På S:t Eriks Ögonsjukhus säger de att det brukar ta ca 10-14 dagar för ”grumligheten” att försvinna.

Har ni några bra tips på hur man kan påskynda tillfrisknandet av hornhinnan? Har alltså redan testat omega7.

Kram, Linda

image

Join the discussion No Comments

 • Yoel skriver:

  Hej!
  Mycket tråkigt att höra! har råkat ut för en liknande skada, har dock inte opererat den och har idag en något nedsatt syn på det skadade ögat.
  Jag garanterar inte att det här hjälper med men pycnogenol är grymt bra för att öka cirkulationen i små blodkärl samt är antiinflammatoriskt. Dessutom är P för att ha en stärkande effekt för ögat rent generellt.
  Jag upplever att min grumliga syn har blivit avsevärt bättre efter användandet av Pycnogenol samt blåbär.
  Jag har kört en förhållandevis hög dos P, Initialt 300 mg/dag under 14 dagar. Sänkte till 200 mg/dag under 30 dagar och kör nu 100 mg/dag.
  Blåbär 2 msk pulver varje dag.
  Absolut ingen garanti för att det hjälper men kan vara värt att prova.
  Jag fick tejpa igen mitt öga under några dagar för att undvika att slita upp det vid uppvaknande samt vid blinkningar. Rätt eller fel, jag vet inte…
  Lycka till!

 • Bella skriver:

  Hej Linda!
  Jag har haft fruktansvärda problem med hornhinnorna på båda ögon – så till den grad att läkarna inte kunde säga om jag skulle tappa synen eller ej. Det var superjobbigt, och jag förstår att du haft det jobbigt också. MEN – allt har gått bra, ögonen är läkta, och jag har två tips till dig. Under dagen kan du använda Systane Ultra…det är fantastiska smörjande ögondroppar som bara är sköna att ta. Påskyndar läkningen! På natten kan du ta en liten ”sträng” ögonsalva som heter Occulentum Simplex APL. Den är lite geggig, men man ska ju ändå sova:) jag har haft precis samma problem att ögonlocket liksom fastnar, men denna krämen är så fet att den motverkar det. Båda är receptfria och finns på apotek. Hoppas att ditt öga mår bättre snart!

 • Madelene skriver:

  Hej Linda!
  Om du inte redan fått hjälp/blivit bättre så vill jag tipsa om koloidalt silver. Ionisil finns att köpa på hälsokosten. Droppa i ögat några gånger om dan. Extra bra att det är helt naturligt och ofarligt.

 • Nina skriver:

  Hej,
  Hur har det gått för er? Framför allt för dig Linda? Jag rånade ut för sår på hornhinnan för ca 8 veckor sedan. Under två veckors tid trodde jag bara att jag hade skräp i ögat och försökte skölja, det blev bättre
  på dagen och sämre på natten (framför allt när jag öppnade ögat på morgonen). Vårdcentralen skickade mg till Akuten som opererade direkt pga att jag hade ett sår på hornhinnan som läkt fel. Läkare sprättade upp såret och lade hornhinnan på plats igen, två dagars obeskrivlig smärta. Såret gick upp igen 10 dagar efter operation. Med natriumklorid och plåster på ögat på natten har det klarat sig ok i nu 5v, för att kunna öppna ögat på morgonen droppar jag i Artelack (vanliga ögondroppar). Så, eftersom jag oroar mig över läkningen (läkaren säger att det kan ta månader) vore det intressant att höra hur er läkning har gått och om det finns fler tankar. Lycka till.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.