Musik på slottet

Program – Mån 1 okt 19.30

Violinkonsert på slottet

Fredrik Lycke, baryton, Linda Lampenius, violin
…överraskningssolist
Stockholms Ensemblen, Mats Liljefors, dirigent
DecorationTaube, Bellman, Alfvén m.fl.

Linda Lampenius föddes i en musikälskande familj och började spela fiol vid 5 års ålder. Linda har studerat vid bland annat Sibelius- Akademin och för lärare som ungraren Géza Szilvay och amerikanen Mauricio Fuks. Linda har nått berömmelse runt om i världen och turnerat i Europa, Asien och USA som soloartist. År 1997 blev hon inbjuden av Andrew Lloyd Webber att medverka i hans Metal Philharmonic vid Sydmonton Festival i England. Linda har spelat som solist med bland annat La Scala Opera Orchestra, BBC National Orchestra of Wales och National Symphony Orchestra of Ireland.
Fredrik lycke har sedan utbildningen på Teater- och Operahögskolan i Göteborg haft huvudroller i flera musikaler och operettföreställningar som t ex i Glada Änkan på Folkoperan, My Fair Lady på GöteborgsOperan och Disneys Der Glöckner von Notre Dame på Musicalteater Berlin. Fredrik medverkade även i konsertföreställningen En touch av Taube på GöteborgsOperan. I konsertföreställningen Svenska stjärnor i Berwaldhallen har han framfört sånger av Sinatra, Streisand, Bennett och Minnelli.
Stockholmsensemblen bildades 1970 och har varit Musik på Slottets orkester sedan dess. Repertoaren har bestått av den klassiska för kammarorkester, men även opera och samtida musik, inkl uruppföranden. Förutom på Slottet och runtom i Sverige har den under Mats Liljefors ledning framträtt i berömda salar utomlands, som t. ex. Carnegie Hall i New York, Berlinfilharmonien, Musikverein i Wien, Madeleinekyrkan i Paris och Palau de Musica i Barcelona, då under namnet Royal Swedish Chamber Orchestra. Som enda skandinavisk orkester har StockholmsEnsemblen framträtt i Toyota Classic Tour, en årlig turné genom asiatiska huvudstäder.

 

BILJETTER KAN MAN KÖPA VIA DENNA LÄNK:

https://www.ticnet.se/event/musik-pa-slottet-2012-biljetter/222731

 

Hoppas vi ses på måndag… :-)
Kram, Linda

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.