Svullna ben under graviditet

By 2012-08-23Gravid

Jag har börjat känna mig svullen i benen i ett mycket tidigare skede (vecka 16 och framåt) än jag gjorde under min första graviditet.

På måndag kom räddningen Jag fick massage av “Mimmi” på Samruai, Kungsholmsgatan 10. Mimmi är inte thailändare, utan kommer från Hong Kong. Hon masserar inte på samma sätt som de thailändska massörerna, utan blandar akupressur/kinesisk massage med thailändsk massage. Mimmi har full koll på massage för gravida.

Mimmi jobbade 2 timmar. Det gjorde jäkligt ont när hon mjukade upp bindväven och öppnade upp lymfvägarna…men oj oj oj vad bra det blev. Jag fick gå på toa ännu oftare än innan, under 1 1/2 dygn efter behandlingen. Ett drygt dygn efter massagen, hade jag gått ner 2 kg. En stor del av viktuppgången är ju på grund av vätska i kroppen.

Tyvärr märkte jag då också, att jag inte gått upp mer än 3 kg “på riktigt”. Är nu i vecka 19. Under förra graviditeten hade jag gått upp 7 kg efter vecka 19. Jag har haft som mål att gå upp MER under denna graviditet, än jag gjorde under min förra, eftersom jag blir “mager som en sticka” av att amma. Min mamma var likadan med mig. Jag äter mycket mer riktig mat än normalt och jag smäller i mig godsaker (bakelser, glass, choklad).

Min ämnesomsättning är så snabb nu, att jag antagligen måste öka matintaget ännu mer…

Skall besöka Mimmi även idag

Önskar er en bra dag! Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.