Vi behöver VISST kolhydrater!

Tusen tack för de vettiga böcker som finns ute på marknaden idag! Då menar jag t.ex. Charlotte Perellis ”Kickstart”, Fredrik Pauluns ”LCHQ” och Gisela van der Sters ”Mattillåtet”.

Jag har levt med ätstörningar i 23 år. Jag har testat olika dieter och metoder. Nu har jag varit frisk sedan 2008 och sedan dess har jag ätit kolhydrater. Min ämnesomsättning blev mycket snabbare när jag började äta havregrynsgröt/rågbröd/fullkornsbröd/fullkornspasta/ris. När jag fortfarande tramsade och vägrade äta kolhydrater (väldigt många år!) fick jag äta starka chili-kapslar och jätte farliga produkter som ökar förbränningen (som jag ofta köpte utomlands eller på nätet).

Visste ni, som hetsar om LCHF, att den dieten kom till England några år innan den kom hit…och den har redan dött ut nästan helt och hållet.

Här kommer lite text ur ”Mattillåtet” och ”LCHQ”:

 

…och därmed basta!

 

 

Join the discussion One Comment

  • Anne Nordberg skriver:

    Jag vet inte varifrån du fått uppgiften att när man äter enl LCHF-metoden så uteslutar man helt och hållet kolhydrater….det gör man INTE!! Man minskar bara på dem, dvs man äter ca 5 gram per 100 gram…helst mindre, men högst 5 gram per 100 gram vad det nu är….Har provat många dieter, kurer under mitt liv men ingen har gett så bra resultat som LCHF-kuren/metoden…och man KAN ibland unna sig t ex godis, kakor etc…man går inte upp i vikt av lite ”gottis” ibland….bara det inte blir för ofta….För mig och min man har denna metod fungerat jättebra och hans diabetes har blivit så bra att han slipper äta Metformin tabl, vilket han gjort i många år mot diabetes…Så, vissa metoder funkar för andra, men inte för alla….

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.